Innbyggertorg, Vikevåg og Judaberg

Når nye Stavanger kommune etableres fra 1. januar 2020, skal det være etablert innbyggertorg i kommunedelene Finnøy og Rennesøy.

Innbyggertorgene etableres i Vikevåg og på Judaberg, og skal være gode og aktive møteplasser mellom kommunen, innbyggerne, næringslivet og frivillige lag og organisasjoner.

Torgene vil være tilgjengelige for alle innbyggerne i den nye kommunen.

Bilde: Idéverkstedet på Judaberg 8. mai 2019 var en av flere aktiviteter for innspill til innbyggertorgene i Finnøy og Rennesøy.

Innbyggertorg – hva er det?

Planlegger innbyggertorg i Finnøy og Rennesøy

En egen prosjektgruppe jobber med å få innbyggertorgene på plass. Mandatet for prosjektet ble vedtatt av fellesnemnda 18. februar 2019. Fellesnemnda skal behandle sak om etablering av innbyggertorgene i sitt møte 19. juni 2019.

Utvikles over tid
Innbyggertorgene etableres gjennom to faser:

Fra oppstarten høsten 2019 vil Innbyggertorgene gradvis fylles med innhold fram mot full drift fra senhøsten 2020.

Innhold og tjenestetilbud
Arbeidet med innholdet i innbyggertorgene bygger på flere aktiviteter i forbindelse med sammenslåingen av Finnøy, Rennesøy og Stavanger kommuner, inkludert innbyggerundersøkelse, gjestebud, dybdeintervjuer samt idéverksteder for frivilligheten (lag/organisasjoner), næringslivet, ungdomsrådene og lokalt ansatte (inkl. tillitsvalgte) som er gjennomført våren 2019. Denne prosessen fortsetter videre inn i 2020.

Innbyggertorgene ses også i sammenheng med kommunedekkende tjenester som skal være tilgjengelige i de to kommunedelene Finnøy og Rennesøy.

Den fullverdige innbyggertorg-løsningen som etableres høsten 2020 tenkes brukt som en møteplass mellom kommunens innbyggere, frivillighet, næringsliv og kommunen.

Begreper knyttet til innbyggertorgene: