Finnøy, Rennesøy og Stavanger møttes om kommunereformen

Publisert 10. juni 2016 av Thomas Bore Olsen

Ordførerne Christine Sagen Helgø (Stavanger), Dagny Sunnanå Hausken (Rennesøy) og Henrik Halleland (Finnøy

Tre ordførere: Christine Sagen Helgø (Stavanger), Dagny Sunnanå Hausken (Rennesøy) og Henrik Halleland (Finnøy)

Politisk ledelse og administrasjon fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger møttes fredag 10. juni for å diskutere veien videre i arbeidet med kommunereformen.

I de nylige gjennomførte folkeavstemningene stemte innbyggerne for at kommunene kan etablere en ny kommune sammen med andre kommuner.

På oppfølgingsmøtet var det enighet om at de tre by-/kommunestyrene nå velger representanter til en arbeidsgruppe med fem representanter fra hver kommune. Arbeidsgruppen har som oppgave å sikre politisk koordinering for de tre kommunene i det videre arbeidet.

Bystyret i Stavanger behandler en sak om resultatene fra folkeavstemningen og prosessen videre mandag 13. juni. Kommunestyrene i Rennesøy og Finnøy behandler tilsvarende saker henholdvis torsdag 16. og onsdag 22. juni.