Nye Stavanger i nasjonalt prosjekt om framtidens lokaldemokrati

Publisert 18. mai 2017 av Thomas Bore Olsen

Tegning av hender. Shutterstock.com

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har invitert kommuner med vedtak om sammenslåing til å delta i et prosjekt for å styrke lokaldemokratiet.

Kommunestyrene i Finnøy, Rennesøy og Stavanger har vedtatt at Nye Stavanger skal delta i dette prosjektet. Første samling blir 12. og 13. juni i Lillestrøm.

Alle de tre kommunene vil bli representert på denne samlingen.

Denne deltakelsen må ses i sammenheng med intensjonsavtalen mellom de tre kommunene som har følgende mål for lokaldemokrati og politisk styring:

«I ny kommune styrkes lokaldemokratiet ved å flytte makt og myndighet til kommune-/bydelsutvalg. Kommunen er en sterk regional stemme, og kjennetegnes av åpenhet og høy politisk deltakelse.».

Nye Stavanger har også spilt inn som følgende mulige tema: Utfordringer og muligheter knyttet til at små kommuner, som Rennesøy og Finnøy, skal lage en ny kommune sammen med en stor kommune som Stavanger.