Nye Stavanger kommune vedtatt av Stortinget

Publisert 8. juni 2017 av Kjartan C. Møller

Sammenslåingen av Finnøy, Rennesøy og Stavanger ble i dag 8. juni 2017 formelt vedtatt av Stortinget.

Stortinget behandlet forslag fra regjeringen og innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om endringer i kommunestrukturen. Det er gjennom Stortingets vedtak besluttet at Finnøy, Rennesøy og Stavanger 1. januar 2020 skal slå seg sammen til en ny kommune som skal hete Stavanger.

Prosessen med etableringen av den nye kommunen starter høsten 2017 i forbindelse med at det oppnevnes en fellesnemnd som skal lede prosessen. Fellesnemnda skal bestå av 33 folkevalgte fra de tre kommunene.

Les mer om Nye Stavanger kommune