463 dager igjen

Nye Stavanger kommune

a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan program Nye Stavanger samler inn og bruker informasjon om de som besøker våre nettsider. Erklæringen viser hvilken informasjon vi samler inn og hvordan vi behandler personopplysninger.

Prosjektrådmann Per Kristian Vareide er ansvarlig for Nye Stavangers behandling av personopplysninger.

1. Nye Stavanger samler inn personopplysninger når

2. Dine rettigheter

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til postmottak.nye.stavanger@stavanger.kommune.no eller ved å kontakte personvernombud i Rennesøy eller Stavanger. Personvernombud i Stavanger er også personvernombud for Finnøy. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.

Kravet ditt vil i utgangspunktet behandles kostnadsfritt, men vi kan kreve administrasjonsgebyr ved flere kopier, overdrivelse eller grunnløse innsynsbegjæringer ( https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/den-registrertes-rettigheter/rett-til-innsyn/ )

3. Hva registreres når du bruker nettsiden vår

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som å abonnere på nyheter fra nettsiden. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

3.1. Webanalyse og informasjonskapsler

Når du bruker nettsidene til Nye Stavanger legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å bedre innholdet på nettsidene. Personvernerklæringen forteller hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyene Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering.  Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Nye Stavanger anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Oversikt over informasjonskapsler/cookies som benyttes av nettstedet nye.stavanger.kommune.no:

Navn Hensikt Varighet
_ga registrerer en unik ID som brukes til å generere,statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet 2 år
_gid registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet session
_gat brukt av Google Analytics til å throttle forespørselsrate session
CookieConsent lagrer brukerens samtykketilstand for informasjonskapsler for det aktuelle domenet 1 år
r/collect samler data for å måle effektiviteten av sette eller klikkede annonser og viser målrettede annonser session

 

 

 

 

 

 

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

3.2. Videoavspilling

Nye Stavanger bruker noen ganger videoavspillertjenesten YouTube på sine sider. YouTube samler inn data når du spiller av en video. Dataene brukes til å finne ut hvem som ser på og hvor lenge videoene blir brukt.

3.3. Abonner på nyheter

Nyhetsabonnement baserer seg på samtykke. Abonnent må bekrefte e-postadresse og akseptere at Nye Stavanger kan sende nyheter til e-postadressen.

4. Kommunens sak- og arkivsystem

4.1. Hvorfor behandler vi personopplysninger om deg?

Stavanger byarkiv er ansvarlig for behandling av personopplysninger, lagret i kommunenes sak- og arkivsystemer, som dreier seg om Nye Stavanger. Personopplysninger registreres med navn og personnummer i arkivsystemet for å kunne sende ut brev, og for å lette gjenfinning og innsyn. Vi behandler personopplysninger i arkivsystemer etter lovpålagte arkivformål.

4.2. Hva er det rettslige grunnlaget for behandlingen av personopplysningene?

Alle offentlige organer, som kommuner, har en direkte plikt etter arkivloven § 6 til å holde arkiv. Opplysningene innhentes og oppbevares etter personopplysningsloven § 9. De skal ikke slettes eller korrigeres, etter personopplysningsloven § 17. Etter arkivformål skal opplysningene bevares for all framtid.

For mer informasjon om kommunenes sak- og arkivsystem og behandling av personopplysninger, se Stavanger kommunes personvernerklæring, punkt 4.

5. Innsyn

Henvendelser om innsyn i personopplysninger knyttet til Nye Stavanger, kan rettes til postmottak.nye.stavanger@stavanger.kommune.no.

Du kan også sende brev til vår postadresse Nye Stavanger kommune, postboks 8047, 4068 Stavanger. Merk konvolutten med «innsyn i personopplysninger».

6. Personvernombud

Roy Håland er felles personvernombud for kommunene Finnøy og Stavanger.
Du kan kontakte Roy via sentralbord i Stavanger kommune: 51 50 70 90 eller på e-post: Postmottak@stavanger.kommune.no. Bjørghild Undheim er personvernombud i Rennesøy kommune. Bjørghild kan kontaktes via sentralbord i Rennesøy kommune: 51 72 02 00.