Skal samle informasjon om alle eiendommene i den nye kommunen. Stavanger er først ut!

Publisert 7. juni 2019 av nyestavanger

For at eiendomsskatt og andre gebyrer skal bli regnet ut på en rettferdig måte, trenger kommunen oversikt over alle eiendommene i kommunen. Sommeren og høsten 2019 tar de for seg Stavanger. Da skal de rett og slett ut og måle alle 50 000 eiendommene! Etter årsskiftet står Rennesøy og Finnøy for tur.

1. januar 2020 skal Finnøy, Rennesøy og Stavanger bli en ny kommune. Det er ennå ikke avgjort hvordan eiendomsskatten skal beregnes – om alle skal betale lik sats, eller om de som bor i såkalt bynære strøk skal betale mer enn de som bor landlig. Politikerne skal ta stilling til eiendomsskatten i løpet av høsten 2019. Så settes de nye takstene i slutten av 2020, og blir gjeldende fra 2021.

Uansett hva avgjørelsen blir, må datagrunnlaget oppdateres og samkjøres. Det er også nødvendig å oppdatere eiendomsregisteret i forbindelse med overgangen til ny kommune.

De som skal besiktige eiendommen, som det heter på fagspråket, skal ikke inn i huset. Derfor trenger ingen å være hjemme når de kommer. Hvis du likevel ønsker å være til stede, må du ta kontakt, enten på e-post eller på telefon 51 50 84 45.

På Stavanger kommune sine nettsider kan du lese mer om innsamling av informasjon om alle eiendommene i Stavanger.

Foto: hus i Stavanger

Nå skal alle eiendommene i Stavanger kommune besiktiges