Vareide skal lede Nye Stavanger

Publisert 20. september 2017 av Thomas Bore Olsen

Rådmann Per Kristian Vareide i Stavanger kommune er ansatt som prosjektleder/rådmann i Nye Stavanger.

Vareide får ansvaret for å lede arbeidet med å slå sammen Finnøy, Rennesøy og Stavanger til en ny kommune. Fra 1. januar 2020 blir han rådmann i den nye kommunen. Han vil fortsette å være rådmann i Stavanger kommune parallelt med de nye oppgavene.

– Det er med stor glede og engasjement jeg tar fatt på de nye oppgavene. Som prosjektleder vil jeg jobbe for å videreføre det som er viktigst fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger i den nye kommunens tjenestetilbud. Som rådmann i Nye Stavanger ønsker jeg å lede en åpen og effektiv organisasjon som leverer gode tjenester til innbyggerne, og som legger til rette for god vekst og utvikling i kommunen, sier Vareide.

Vareide vært rådmann i Stavanger kommune siden mars 2016. Før det var han rådmann i Grimstad kommune og fagsjef for ledelse i KS. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi, og holder for tiden på å avslutte en master i offentlig revisjon.

Fellesnemnda for Nye Stavanger vedtok at stillingen som prosjektleder/rådmann skulle lyses ut blant de tre rådmannen i Stavanger, Rennesøy og Finnøy. Rådmennene fikk tilsendt kravspesifikasjon for stillingen og mulighet til å søke innen fristen 6. september. Intervjuteamet mottok søknad fra en av rådmennene, Per Kristian Vareide.

Fellesnemda for Nye Stavanger satte deretter ned et rekrutteringsteam for gjennomføring av rekruttering og gjennomføring av prosessen.

Rekrutteringsteamet har bestått av Christine Sagen Helgø (H og leder av teamet), Jostein Eiane (KrF), Kari Nessa Nordtun (Ap), Tor B. Harestad (FrP) Henrik Halleland (KrF), Odd Bleie (Sp), Brit Marie Kloster (ansatt repr.) Jo Fougli (ansatt repr.), Synnøve K. Christensen (ansatt repr.). Direktør Olve Molvik har vært tilrettelegger for rekrutteringsteamet.

Saksdokumenter: Møte i fellesnemnda – Nye Stavanger 20.09.17