255 dager igjen

Nye Stavanger kommune

a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

1. januar 2020 blir Stavanger, Finnøy og Rennesøy slått sammen til en og samme kommune. Stavanger, skal den hete. Nye Stavanger blir rikere på flott natur og flotte mennesker. 141 000 innbyggere, blir vi, fordelt over cirka 241 km2.

Hver måned i hele 2019 skal vi bli litt bedre kjent med noen av menneskene og stedene som blir å finne og oppleve i den nye kommunen. Steder du kanskje ikke visste om, eller bare så vidt har hørt om. Det finnes mange gjemte perler som vi skal dele med hverandre.

Frem mot Stavanger 2020 skal folk fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger vise frem deres beste steder å gjøre noe ute i naturen – alt fra å padle kajakk og bade til å plukke ramsløk og lyse etter krabbe.

Hvorfor? Fordi noen hemmeligheter er til for å deles.

mars

Rennesøy – et paradis for turglade mennesker

Enten du er en ivrig fjelltopp-vandrer eller flatt føre-typen – Rennesøy har turløyper som passer de fleste. Vi ble med familien Dyrseth til Dalestemmen, en turløype perfekt både for store og små føtter.

februar

Ta turen til den mest fotogene gubben på Ombo!

Du har nesten garantert hørt om andre distinkte fjellformasjoner i distriktet. Men har du hørt om Ombo-gubben ved navn Adam? Den har en spennende historie, er kul å ta bilder med og er omgitt av vakker natur.

januar

Den beste padleturen i kajakk­paradiset Stavanger

Kjell Hauge er en ivrig kajakkpadler med flere tusen kilometer bølger bak seg. Han mener Stavanger har de beste – og noen av de fineste – kajakkmulighetene i hele Norge. Her deler han noen av de beste perlene med resten av oss.