-151 dager igjen

Nye Stavanger kommune

a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Nå skal vi samle inn informasjon om eiendommene i Finnøy

Publisert 17. september 2019 av nyestavanger

For at eiendomsskatt og andre gebyrer skal bli regnet ut på en rettferdig måte, trenger vi oversikt over alle eiendommene i den nye kommunen. Tidligere i sommer har vi vært ute og målt alle eiendommene i Stavanger og Rennesøy. I begynnelsen av oktober starter vi på Finnøy og Talgje og våren 2020 er turen kommet til de ikke-landfaste øyene i Finnøy. Det gjelder både bosteds- og fritidseiendommer.

1. januar 2020 skal Finnøy, Rennesøy og Stavanger bli en ny kommune. Det er ennå ikke avgjort hvordan eiendomsskatten skal beregnes – om alle skal betale lik sats, eller om de som bor i såkalt bynære strøk skal betale mer enn de som bor landlig. Politikerne skal ta stilling til eiendomsskatten i løpet av høsten 2019. Så settes de nye takstene i slutten av 2020, og blir gjeldende fra 2021.

Uansett hva avgjørelsen blir, må datagrunnlaget oppdateres og samkjøres. Det er også nødvendig å oppdatere eiendomsregisteret i forbindelse med overgangen til ny kommune.

Avdelingen for kart og digitale tjenester i Stavanger kommune har fått ansvaret for takseringen i kommunene Finnøy, Rennesøy og Stavanger. Besiktigelsen begynte med Stavanger-eiendommene i juni 2019. I slutten av juli startet de i Rennesøy, og i begynnelsen av oktober er det altså Finnøy sin tur.

De som skal besiktige eiendommen, som det heter på fagspråket, skal ikke inn i huset. Derfor trenger ingen å være hjemme når de kommer. Hvis du likevel ønsker å være til stede, må du ta kontakt, enten på e-post eller på telefon 51 50 77 66.

På Stavanger kommune sine nettsider kan du lese mer om innsamling av informasjon om alle eiendommene i Stavanger.

Du finner også informasjon på Finnøy kommune sine nettsider

Studentene Anders og Aranee er med på å besiktige alle eiendommer i nye Stavanger kommune.