-22 dager igjen

Nye Stavanger kommune

a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

1. januar 2020 blir Stavanger, Finnøy og Rennesøy slått sammen til en og samme kommune. Stavanger, skal den hete. Nye Stavanger blir rikere på flott natur og flotte mennesker. 141 000 innbyggere, blir vi, fordelt over cirka 241 km2.

Hver måned i hele 2019 skal vi bli litt bedre kjent med noen av menneskene og stedene som blir å finne og oppleve i den nye kommunen. Steder du kanskje ikke visste om, eller bare så vidt har hørt om. Det finnes mange gjemte perler som vi skal dele med hverandre.

Frem mot Stavanger 2020 skal folk fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger vise frem deres beste steder å gjøre noe ute i naturen – alt fra å padle kajakk og bade til å plukke ramsløk og lyse etter krabbe.

Hvorfor? Fordi noen hemmeligheter er til for å deles.

desember

Se, juletorsken!

En feit og fin og norsk en. Torsken kommer nå! Eller?

november

I denne parken ruller nybegynnere og proffer side om side

Stavanger kalles for Norges skatehovedstad – og det er ikke uten grunn. Enten du har NM-gull i skating eller aldri har stått på et brett før: Tasta skatepark er stedet å være.

oktober

Hva er stort, gammelt og hult – og skikkelig kult?

Dette majestetiske eiketreet på Fogn, som har plass til åtte barnehagebarn og to voksne – inni stammen!

september

Blir du med og lyser etter krabber?

«For krabber er det beste jeg vet!»

august

Dra på bjørnebærsafari på Vestre Åmøy!

Nå er endelig tiden kommet for å høste inn deilige bjørnebær til sunne smoothies og søte desserter. Og det beste av alt? Du finner dem viltvoksende ute i naturen nær deg – helt gratis!

juli

Trekk pusten og dra på skattejakt i Hillevåg

Kanskje er dette sommeren du skal oppgradere badedrakten til en våtdrakt? Nye Stavanger kommune blir et lite dykkeparadis, enten du vil dra på oppdagelsesferd eller jakte på middagen.

juni

Du trenger ikke dra til Syden for en fin badeferie i sommer!

Har du planlagt bysommer i år? Da kan en tur ut til «perlå i Ryfylke» være en idyllisk avstikker. Krystallklart vann omgitt av grønn natur og majestetiske fjelltopper byr opp til dans. Legg badeferien til Sjernarøy i sommer, vel!

mai

Sove høyt mellom to trær i sommer?

Har du camping- eller festivalplaner? Da er hengekøya en god turkamerat! Komfortable, lette og praktiske, og sist, men ikke minst – du kan henge dem opp nesten hvor som helst! Ute mellom to trær i skogen eller på terrassen hjemme en solskinnsdag.

april

Hva er det som ser ut som en blomst og lukter som hvitløk?

Ramsløk, vel! «Nordens hvitløk» finnes bugnende i all sin prakt både i Stavanger, Finnøy og Rennesøy. Nye Stavanger kommune blir dermed et ramsløkparadis for sultne mager. Bonde Terjer Hidle på Nord-Hidle i Finnøy tok oss med på høsting – og smaking.

mars

Rennesøy – et paradis for turglade mennesker

Enten du er en ivrig fjelltopp-vandrer eller flatt føre-typen – Rennesøy har turløyper som passer de fleste. Vi ble med familien Dyrseth til Dalestemmen, en turløype perfekt både for store og små føtter.